Vanaf 1 november 2019 gaat WZSW over naar VIPVOORELKAAR. Voor contact en verzoeken verwijzen we u graag verder naar https://www.vipvoorelkaar.nl

het project in een notedop

    WZSW Gilze en Rijen

    “Vraag om de hoek, Werk om de hoek” is een nieuw project dat is gestart in tien Brabantse gemeenten. Het is gebaseerd op het Tilburgse model dat nieuwe persoonlijke dienstverlening mogelijk maakt op het gebied van wonen zorg en welzijn. De diensten worden verricht door mensen die (nu nog) een uitkering ontvangen of dit als vrijwilliger willen doen.

    Het project wil echter nog een stapje verder gaan en samenhangend beleid ontwikkelen op de gebieden van de Wet Werk en Bijstand (WWB), de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW). Het project van de tien gemeenten is mogelijk door subsidies van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Provincie Noord-Brabant en een investering door de gemeenten zelf.
    Adviseurs van het project zijn de PRVMZ en het PON. De coördinatie van de uitvoering ligt bij de SBW (Diamant-groep Tilburg). De gemeente Gilze en Rijen heeft het project voorbereid en legt verantwoording af aan Rijen en Provincie.

    De tien gemeenten die hierin samenwerken zijn: Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout en Waalwijk.