Vraag om de hoek, werk om de hoek

Tien gemeenten uit de regio Midden Brabant willen werk maken van het ontwikkelen van integraal beleid op de terreinen van Wet werk en bijstand (WWB), Wet sociale werkvoorziening (WSW) en Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

 

Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout en Waalwijk.

 

In een gezamenlijke innovatie en implementatietraject willen de tien gemeenten aan de slag met het WZSW concept dat in Tilburg-Noord werd ontwikkeld en toegepast.

 

De ervaringen in Tilburg-Noord laten zien, dat het concept veel te bieden heeft en concrete oplossingen biedt voor een aantal vragen uit onze samenleving. Met name door creatief en onorthodox een aantal werkwijzen en regelingen te verbinden.

Daarbij is de ambitie om een stap verder te gaan dan de eerste ervaringen in Tilburg-Noord

 

IPW ontwikkelingsplan

De Provinciale Raad Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg (PRVMZ) heeft in Europees verband samen met de gemeente Tilburg een innovatief concept ontwikkeld genaamd Wonen Zorg Service in de Wijk: WZSW. De eerste ervaringen in Tilburg-Noord laten zien, dat het concept veel te bieden heeft en concrete oplossingen biedt voor een aantal vragen uit onze samenleving. Met name door creatief en onorthodox een aantal werkwijzen en regelingen te verbinden.

 

Tien gemeenten uit de regio Midden Brabant: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout en Waalwijk hebben het voornemen om dit concept in hun gemeente in te gaan voeren.

 

Medio november 2006 zal dit project aanvangen. Hiervoor zijn diverse zaken in voorbereding zoals ook een plek voor elke gemeenten in deze site. Binnenkort meer...